İşkur’a işçi şikayeti nasıl yapılır?

İşkur’a nasıl şikayette bulunulur?

Çalışan işçi, işyerindeki bazı uygulamaların İş Kanununa aykırı olduğunu düşünüyorsa ya da işten ayrılan bir işçi alacaklarının tamamını alamadığı kanaatindeyse İşkur’a şikayette bulunabilir. Bu şikayet için bir dilekçe doldurulması gerekir. Şikayet nasıl ve nereye yapılmalıdır?

İşçi şikayet mercileri

Şu yazımda, işçinin şikayetlerini hangi mercilere yapabileceğini açıklamıştım. Çalışan ya da işten ayrılan işçi, şikayetlerini İşkur’a yapabileceği gibi, Bimer’e ya da ALO 170’e de yapabilir. Bimer ve ALO 170 başvuruları internet ya da telefon üzerinden yapılırken, İşkur şikayetlerinin ise İşkur birimlerine yapılması gerekir.

İşkur’da nasıl başvuru yapılır?

İşçi şikayetleri için İşkur bünyesinde şikayet birimleri oluşturulmuştur. İl müdürlüğüne ya da ilçe birimine giden işçi ya öncesinde şikayet dilekçesini hazırlamalıdır ya da İşkur’dan temin edeceği şikayet dilekçesi formunu doldurmalıdır. Bu başvuru şahsen yapılabileceği gibi posta ile de gönderilebilmektedir.

Şikayet dilekçesinde hangi hususlar yer almalı?

İşçinin adı soyadı, iletişim bilgileri ve adresinden başka işverenin unvanının, adresinin ve iletişim numarasının da bulunması gerekir. Bu maktu bilgiler dışında, şikayet konuları açıklanmalıdır. Çalışırken şikayette bulunan işçi; işyerindeki kanunsuz uygulamaları dile getirmeli, bunların işyerindeki hangi birimde olduğunu ve varsa kanıtlarını belirtmelidir. İşten ayrılan işçi ise; işten neden ayrıldığını ya da çıkarıldığını ayrıntılı olarak anlatmalı ve talep ettiği alacaklarını eksiksiz yazmalıdır. Örneğin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, izin ücreti ya da maaş alacaklarından hangisini talep ediyorsa; bunları, nedenleriyle birlikte ifade etmelidir.

İşkur şikayetinin sonucu

işkura şikayet nasıl yapılır

Çalışan işçinin yaptığı şikayet, İş Teftiş Kuruluna gönderilir ve gerek görülürse iş müfettişleri tarafından işyerinde fiilen inceleme teftişi yapılır. Teftiş sonucu ise şikayetçi işçiye yazılı olarak ayrıca gönderilir.

İşten ayrılan işçinin haklarını ise İşkur memurları inceler. Bunlar; eldeki verileri tetkik ederek ve taraflarla görüşerek bir sonuca varır. Bu sonuç işçinin lehine de olabilir, aleyhine de olabilir. Ancak burada önemli husus, bu kararın hukuki bağlayıcılığının olmamasıdır. Yani örneğin işçisine kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ödenmesine karar verilen işveren, bu karara uymakla mükellef değildir. O halde İşkur tarafından verilen bu kararın öneminin ne olduğu sorulabilir. Bu karar, ileride olası bir dava aşamasında; lehine karar verilen taraf için önemli bir delil teşkil edecektir. Ayrıca bu karara rağmen ödeme yapmayan işveren, mahkeme aşamasının da büyük ihtimalle aleyhine sonuçlanabileceğini düşüneceğinden kendiliğinden ödeme yapabilecektir.

SONUÇ

İşkur’a yapılacak şikayet için bir dilekçe doldurulması ve hem şikayet konusunun hem de taleplerin açıkça yazılması gerekir. Çalışan işçinin şikayeti, iş müfettişlerince yerinde incelenecek ve işyerinde yapılan bu teftişin sonucu işçiye ayrıca bildirilecektir.

İşten ayrılan ve İşkur’a şikayet dilekçesi veren işçinin şikayeti ise İşkur memurlarınca incelenecek ve verilen karar taraflara tebliğ edilecektir. Burada işveren ya da işçinin aleyhine verilen kararların hukuki bir bağlayıcılığı yoktur. Çıkan karar ne olursa olsun, taraflar yine dava açabilir ve alacaklarını mahkeme kanalıyla talep edebilirler. İşkur’un verdiği karar, muhtemel bir dava aşamasında delil niteliğinde değerlendirilecektir.


İşçi Dünyası
Zeynel Abidin Özkale
İşçi Dünyası'nın editörü olan olan yazarın, İş ve Sosyal Güvenlik hukuku üzerine yazdığı diğer yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.

152 Yorum

  1. Iskur adam akıllı ilgilenen yok ki is buluyorlarmış o kadar millet gidiyo ya adam akıllı ilgilenen yok insanlardan dalga geçer gibi konuşuyorlar daha birde is ilanlarını veriyolar bize verdiniz ilanlarin hepsi eleman almış oluyo zaten boşuna geliyoruz yaniniza çünkü hiç birşey yapan yok…

  2. yıllardır iş kur a kayıtlıyım es durumundan kucuk bir ilçede bulunmaktayız evde oturan vasıfsız kişiler sözde iş kurdan işe gırıyorlar bende vasıflı tecrubeli biri olarak nedense iş kur bıze hıç iş vermıyor iş kura guvenım sıfır ınş. bu konuyla duzgun ilgilenılır iş kur işini lutfen adıl yap

    1. NE KADAR DOĞRU DEMİŞSİNİZ İŞKUR NE İŞE YARAR ANLAMIŞ DEĞİLİM NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIYOR BENCE FORMALİTEDEN KURULMUŞ BİR BİRİM İŞ ARAYAN GERÇEK KİŞİLERİ OYALAMAK İÇİN !!!

  3. İskura çok guveniyodum internette o kadar kurslar baslayacak felan hepsi hikaye…bugun Eskişehir merkezde iskur binasina gittim koca şehirde bir tane kurs var girişimcilik internette hangi kurs ararsan var ama , reklam bari yapmayin milleti heveslendirmeyin ve hiç ilgilenmiyorlar…

  4. Internette yazıldığı uzere bu yıl ki stajer paralarının ucte 2sini iskur yatırıyormuş 2 ay geçti hala yatmadı illaki gidip dilekce mi verelim insanların haklarını yiyorsunuz?

  5. İŞKUR NE İŞE YARAR BEN ANLAMIŞ DEĞİLİM. BENDE KAYITLIYIM. İŞ BULUYORMUŞ HEP HİKAYE BU GÜNE KADAR KENDİ İ ŞİMİ KENDİM BULDUM. İŞSİZLİK MAAŞINA MÜRACAAT EDERSİN HİKAYE ANLATIRLAR. İŞ VERENDEN YANALAR BİR ÇOK FORMALİTE ONLAR SANA İŞ BULANA KADAR SEN ACINDAN ÖLÜRSÜN. VAKTİNİZE VE DOLMUŞ PARANIZA YAZIK

  6. kızım 4yılık kamu yönetimi mezunu nerdeyse 15 senedir iş kurdan iş bekliyor cevap yok devamlı güncellemede yapıyoruz

  7. İşkur Elemanları Alınmış Ama Kimse Bunların ne yaptığına bakmıyor bizim bulunduğumuz bölgede alınan işçiler inanın bir iş yapmıyorlar şayet bir yerde 5-beş eleman çalışıyorsa 5 veya 6 milyar para yapıyor devletin parası bu kadar bedevamı olmamalı yazıktır günahtır belediyeler tarafından alınan bayan elemanlar Madem Bunu Yapıyorlar Yazılmasınlar Üstüne Üstelik Belediye bunlara Uzatma Yapıyor YAZIK GÜNAHTIR DEVLETİN PARASINI BU ŞEKİLDE KULLANMAK.

  8. Merhabalar. İşkur üzerinden 3 aylık eğitim sertifikası programı adı altında işe alındım. günlük 54 tl denildi fakat ben açıktan üniversite okuduğum için günlük 40,75 tl alacağım söylendi. Şaka gibi. Ben açık öğretim okuyorsam ne alaka kardeşim 40,75 krş. Çok haksızlık yapılıyor kulluk hakkımı helal etmiyorum..

  9. Ben İşkur Aracılığıyla Bir fabrikada Çalışıyorum normalde en az 5 en fazla 8 saat çalışma süresi var ama beni zorunlu ve işten çıkarma tehdidiyle mesaiye gelmemi isteniyor ve pazar günleri 12 saat Çalışıyorum fabrikaya Tazminat davası açarsam kazanma ihtimali varma yada konumumda haklı mıyım

  10. Isyerin den 5 yıl çalıştım 31 mart 2018 de çıkışım verildi 2017 ‘nin aralık ayında birgün istirahatli olduğum gözüküyor iskurdan işsizlik ödeneği alamiyorum ne yapmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz

    1. Merhaba. İşkur’la bir daha görüşün. Gerekirse, işverenden yazı getirmenizi isteyeceklerdir. Raporlu olunan günler, eksik çalışma sayılmaz.

  11. temmuz 2017 de işe başladım 10nisan 2018 de işten çıkarıldım am ne kağıt imzaladım ne alacağımı ALDIM BUNUN İÇİN NE YAPMALIYIM

  12. … ağız ve dış sağlığı merkezinde dış klinik destek personeli olarak calismaktayim 4d surekli işçi kadrosuna alındım. Yasal dogum iznim 05.04.2018 tarihinde bitmiştir.3.cocugum yuzseksen gün yari zamanli hakkimi kullanmak istiyorum.iskura bir ayın içinde yani 04.05.2018tarihinde başwurmazsam hakkım yanacak işwerenim 4d kadrosuna geçenlerin hakları daha belli olmadığını söyleyerek imzalamak istemiyorum bir yazı veya bir açıklama bekliyormuş lütfen yardımcı olun çok zor durumdayım.geregini bilgilerinize arz ederim saylarimla

    1. Safiye hanım, öyle şey mi olur? Bu durumun açıklamaya ihtiyacı yok ki. Siz 4857 sayılı İş Kanununa tabi değil misiniz? Kadroya alınan taşeronlar uzaydan gelmediğine göre, kanuni haklarının bekletilmesi son derece yanlış olacaktır.

  13. Bugün Sivas Şarkışla da İŞKUR çekilişi yapıldı. Geçen sene çalışan hep aynı kişilere çıktı. Çoğu evli karı-koca. Bu torpil değil de nedir ? Herkesin ise ihtiyacı var ama maalesef hep aynı kişilere çıkıyor birkaç yıldır böyle. Böyle adalet var mı ? Bende çocuk okutuyom. Lütfen yardım edin sesimi duyun.

  14. Sürekli işçi kadrosuna geçen taşeron işçilerin maaş ve sosyal hakları 12.04 2018 de yayınlanan yüksek hakem kurulu kararı na göre hesaplamayacak mi geçici 24. Maddenin 4. Fıkrasına göre . TESEKKURLER

  15. Sadece 1 gün çalıştığım is yeri beni 3 aylık İŞKUR eğitimine tabi tutmis ve benim haberim yok baska yerde ise başladığımda benim is kurdan faydalanicagimi söylediler suan ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz

  16. Merhaba
    Iskur uzerinden kurumsal biyerde ise alindim isyerinin acilmasina 2 ay vardi bu sure zarfinda 3 gun ozel guvenlik olarak konserde gorev aldim bunu iskura sordum bireysel sigorta olacak diye sorun olmayacagini soylediler 2 gun once ise basladigimda beni 3 gunluk calismamdan dolayi isten cikardilar son 1 ayda sigorta olmamasi gerekiyormus ama ben ozlellikle sormustum beni bilgilendirmediler ne yapmam gerekiyor bilgi verirmisiniz

    1. Tuğba hanım sizin adınıza üzüldüm ama sorunu çözebileceğiniz tek yer yine İşkur olacaktır.

  17. İlçe belediyesinde çalışmaktayım.Taşeron düzenlemesi ile Belediyenin şirketine geçtik. Çalışma Bakanlığının en son yayınladığı ücret ve sosyal haklardan yararlanabilmem için kurumla sendika arasında toplu iş sözleşmesi mi imzalanması gerekir?Zira kurum tarafından bu haklardan şu anda yararlanabilmek için sözleşmenin beklendiği söylendi. Geçen hafta bir operasyon geçirdim ve rapor aldım.Çsgbnin yayınladığı haklarda rapor ücreti kesilmeyeceği de yazıyor ama kurum bunları hiçe sayarak toplu sözleşmeye bırakıyor işi onun da ne zaman olacağı belli değil. Alo 170 İşkura şikayet etmem gerektiğini söyleyerek topu taca atıyor. Sizin fikriniz nedir?

    1. Burak bey, bir sonraki toplu sözleşmeye kadar, mevcut haklarınızla çalışmanız gerekecek. Şu an için beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok.

  18. MERHABALAR
    resmi bir firmada işkur üzerinden çalışmaktayım. istasyonda oparatör olarak çalışıyorum üretim aksamalarında bizlere işe alınırken işkur üyeleri üretim durduğunda kimse istasyonunu terketmiyecek gerekli malzemesini temin edip istasyon çevresi temizliğini yapacaksınız denildi. işkur haklarımızdada Madde 48. Sözleşmede yazan işler dışında hiç bir iş yapmayacağım. Mesai
    saatlerim içinde çalışma alanı dışına çıkmayacağım. şeklinde kural var. ekip sözcüleri üretim durduğunda bizleri farklı işlere dağıtıyor. indir kaldır vs. gibi. Bu durumdan rahatsızım şikayetim nereye ve nasıl olmalıdır bu durumdan sonuç alabilir miyim. şikayetimi ekip sözcüsü üzerinden mi yapmalıyım. TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN..

    1. İlker bey, keşke sonuç alabileceğiniz söyleyebilsem; ama açıkçası zannetmiyorum. Yine de İşkur’a şikayette bulunabilirsiniz.

  19. İşkur bünyesinde … markette ise başladım üç ay surem dolunca market bünyesine geçtim bir ay on gün daha çalıştım sonra gördüğümüz baskı ve … ile kasamizdan market müdürlerinin sürekli para çalması ile is den çıkmak zorunda kaldım kendim istifa ettim ama bana on günlük paramin verileceğini söyleyerek imza aldılar mesaj delilleri var maaşta vericez diye ama vermediler şimdi ne yapmam gerekiyor işyeri işçi kanunlarına uymuyor sekiz bucuk saat ve molasiz zor şartlarda çalıştık

  20. Bir restoran a iş başı eğitim progrsmindan başladık ben kasiyer arkadaşlarım servis elemani olarak 3 kişi basladik bu kursa,daha sonra 3 ay sure sonrasında 6 ay daha iş imkani istihdam sağlanacagi söylendi bize ama sadece 1 arkadaşimiz a verildi o şans arti birde bizden sonra 12 kişilik kursiyer ptogrami acildi ama o kursta ogrendikki kursta olup ama çalismayan hic ise gelmeyen elemanlar var bu insanların haklarinin yenildiğini göstermez mi 😥

  21. Merhaba
    İşkur üzerinden … market zincirinde işe başladım ve müdür yardımcılığı görevi verdiler bana bunu benim istememe rağmen artı olarak günlük çalışma saati 7.5 saat 1.5 saat mola diye girdiğim işyerinde ben gün boyu çalışmasam bile bazı günler 11 saati buluyor ve de geçiyor.Bölge sorumluma müdür yardımcılığını istemediğimi dile getirmeme rağmen bir sürü yük yüklediler üstüme ve benim haberim olmadan mağazamı değiştirdiler bildiğim kadarıyla işkur personelinin mağazasının değişmesi yasak mağaza sayımına kalması yasak delil olarak sadece kamera kayıtları var ve onu müfettişler gelip teftiş etmesi gerek.Bunu ben ciddi anlamda şikayet etmek istiyorum ne yapabilirim sizce ?
    Şimdiden teşekkürler

    1. Kadir bey bu durumda zaten tek yol, Alo 170’i arayarak ya da Bimer’e yazarak şikayette bulunmak olacaktır.

  22. Iskur bunyesinde kamu sektorunde 1 ayda 2 kez olmak suretiyle ctesi gunleri calismaktayiz ancak ayrimcilikla belirli kisiler hic gelmiyor. Kayiriliyor ne yapmaliyim haksizlik bu sikayet nekadar etkili olurki? Kameralar var mufettisler bakabilir

  23. Merhaba çalıştığım işyeri beni senelik izine çıkardı maaşımı tam olarak vermediler istegince bi anda işime son verildi ne yapabilirim hem 1 ay izin adı altında işten cikariliyorum hemde çalıştığım günlerin ücretini isteyince resmen kovuluyorum

  24. Bilmiyom arkadaslar ben 9 ay calistigim bir isyerinden cikarildim is kura gittim notere gidip onaylattim ama kac sene gecti is kur cagri pusulasi yolluyor isverene is verende gelmeyince para cezasi kesiyorlar yani sizin is yas oluyorlskur ani iscinin haklarini sovunuyordu bilmiyom artik guvenmiyom

  25. Martin ortasinda iskur onayli kurs aldim kursa gittigim sure zarfimda bana isku para verdi yaklasik bir bucuk ay sürdü karsiliginda 550 tl verdi.kursum bitti ve is ariyisina girdim bir yer denk geldi cok iyi bir kurum iş basi egitim programi kapsaminda eleman alacaklarmis ve ben bu is yerine basvuramiyorum neymis iskurdan kurs almisim bu kurstada bilgiyarli muhasebe egitimi aldim is yerlerine basvururken bilgim olsun diye fakat iskurun koymus olduğu bu kural bircok insani magdur ediyor is saglayan bir kurum olmasina ragmen insanlar bu islere basvuramiyor bu konuda duzenleme yapmalari gerek bu konuda nereye sikayet etmem gerek.

        1. Bedriye hanım bimer cevabı bir önceki soruya ilişkindi. Sizin bir avukatla görüşmeniz lazım. Yine de söyleyeyim, Bimer Başbakanlık iletişim merkezidir. İnternetten ulaşıp şikayet edilebilir.

  26. Merhaba biz is kur calismasindan kimse memnun degil haksizlik yapilir onun icin kimse calismak istemiyor ben hastalandim gozlerimden ameleya olcam iki gozum is kazasiyla oldu porcoz girdi disarda gunesde calismam yasak eylulde ameleyatim var ne yapmam lazim

  27. İş yerinde sakal serberst değil ama ama sadece bir kişi üzerinden sakal serbest ve hergün sakal olmak zorunda tutuyorlar bunun için önlem ne olabilir tazminat alabilirmiyim

  28. Bi firmada 4 ile 5 ay kadar çalıştık fakat bizim agi lerimiz yatmadı asgari ücret düşük yatırıldı bu durumda ne yapabiliriz…

  29. İstemediğim halde işkurlu olarak işe başladım 1 ayı gecti hala maaş ödemesi yapılmıyor. böyle bir sacmalık görmedim . Kimse işkurlu olmak istemıyor bu nedenlerden dolayı ve halada şikayetler olmasına rağmen kımsenın umrumda degil . işkur yüzünden işimi bırakmak zorunda kalıcam en sonunda . rezillik yaptıkları

  30. 2 aydır Çalıştığım firmada sürekli mesai var pazar günü de dahil. Hakaret çok fazla. Ve haftasonu ise gitmediğim için çıkaracağım söyleniyo. ihtiyacım olduğundan dolayı Ve işkur tarafından cezalı durumuna düşmemek için çıkmak istemiyorum. Ne yapmalıyım ben

    1. Zeynep hanım böyle bir durumda yapabileceğiniz tek şey ne yazık ki işten ayrılmak olabilir. İşten ayrılırsanız, neden İşkur tarafından cezalı duruma düşeceksiniz?

      1. Iskur 6 ay calismamiz gerektiğini syledi 2 ay oldu daha çıkarsam iskurdan belli bi zamana kadar tekrar ise giremiyorum ve benim çalışmam gerekiyo..

        1. Bu durumda en azından İşkura giderek, haklı fesih nedenlerinizin olduğunu ve ne yapabileceğinizi sorun. İşkurla aranızdaki iş ilişkisi kurallarını bilmediğim için bir şey diyemiyorum.

  31. Ben işkur kurslanı katılmştm ama ceza aldgm tamamlamdıgım için kaldrmaya gittigimde cezamı bir şey sunman lazım o tarihe dair dedi bu durumda olan bir cok insan var cogunun cezasınïda torpilli bir şekillde kaldırıyorla ne yapmm gerek

  32. İYİ GUNLER İSSİZLİK MAASI ALIYORDUM ZORUNLU STAJ YAPMAM GEREKYORDU STAJ BİKTKTEN SONRA İŞE GİRDİGİM İCİN STAJ ZAMANINDAKİ ALIDIGIM TÜM PARALARI BORC OLARAK YANSITTILAR NE YAPMAM GEREK

        1. Yunus bey kanaatimce, o dönemde gelir elde ettiğiniz için, ödenen miktar kadarı geri istenmiş olabilir. Açıkçası daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştık. İşkur’a doğrudan giderek sormanız daha yararlı olacaktır.

  33. Bir iş yerinde yaklaşık 4 ay çalıştım. Sigortamın ödenecegini soylediler ama surekli ertelediler. Verilen para (maaş) asgari ücretin altında ihtiyacim oldugu icin katlandım ama sigortami yapmadılar surekli ertelediler. Bende sigortam yapılmadığı icin bana verilen görevleri eksiksiz yaptım ama zamanında gitmedim.. Mesai 9 da başlıyor ben 10 da 11 de öğlen 12 de gittim görevimin başına bitirmeden de evime gitmedim. En son bunaldım dayanamadim ve çıktım.. 15 günlük alıcağım var arıyorum telefonlarima bakmıyorlar ve baktıklarında benimle dalga geciyorlar.. Ben sikayette bulunsam ne gibi bir sonuç alırım. Geçen zamanın sigortası geriye dönük yatırılabilir mi ve ya cüzi bi miktar tazminat alabilirmiyim. Cevabınızı bekliyorum.

  34. 1 senemi doldurmama 14 gün kalmıştı bu gün sabah bi mazeret göstermeden işten çıkışımızı verdiler tüm halk ve alacaklarımı aldım diyende yazı yazdım ama almadım kendileri çıkardığı icin tazminat sordum ödenmeyecek dedi ne yapmalıyım

  35. Merhaba 4 yıldır bir firmada calısıyorum 1 ay oncesı ısyerı Baska birine devredildi ama ortak alındı diye.soylendı yaklaşık 13 kısı tazminatlarını istedi ısyerınde asgari ucretın uzerınde calısanların hepsi elden para alıyordu. Elden paran herkeze sus payı olarak tazminatları odendı bir kac kısı 1999 dan once sigortası olanlardı bana kısa bir acıklama yaparsanız sevınırım

  36. Merhaba ben işyerimden ayrıldım maaşımı alamadığım için kıdem tazminatımı vermediler ve araştırdım iş verenin iki tane adına şirketi var beni birinden diğerine transfer etmiş ben imza filan atmadım avukatla konuştum çok para istiyor ne yapmalıyım

    1. Yasin bey, avukatsız da dava açabilirsiniz. Ama bir avukattan destek almanız her zaman yararınıza olacaktır.

  37. Mrb benim bir sorum olacaktı size ben yurtışındayım çalışmaya geldim ama alışamadım buraya bu arada .gelelı 20 gun oldu ben gitmek istiyorum dedim içerdik muhasebeci ses masraflarını kademeden oddemeden gidemezsin dedi bana bana sözleşme gösterdi madde7 de yazıyor sozlesmede onu gösterdi dedi ki burada da yazıyor ben sonradan işkur sayfasına gırdım ve o madde 7 okudum. Onunda bana gosterdıgı sözleşmenin fotoğrafını çekmiştim zaten dikkatli okuduktan sonra orada sadece yol masrafı yazıyor benim burada 2 ay sene ayten var bana yardımcı olursanız sevınırım sız daha iyi bilirsiniz ne yapmam lazım

  38. 3 kezdir işkur a başvuru yapıyorum ama kura olmadan alım yapılıyor torpili olan giriyor 5 yıldır üst üste aynı kişi çalışıyor haksızlık yapılıyor

  39. İskur nasıl bisey ya ? Benim bildiğim benim kararım Her iş veren işçisine Avans vermek zorunda kardeşim… benim kiram var benim faturam var benim borcum var.. kredi kartina bulaşmiyorum. Maaşimla yetinen bi insanim ama boyle olmuyor.. bugün bi ödemem var ver çalıştıgim şube bana avans vermiyor.. yerim böyle işe.. ben zor zamanimda Milletten paramı dilenicem ? Telefonumumu satmam gerek ? Ayıptır gunahtır.. burdan Kınıyorum

  40. 20 Nisan 1988 tarihinden itibaren yani 30 yıl beş ay oldu engelli işarayan kaydım İşkur da hala mevcut.sonuç yok .sırf bu yüzden işkur u dava etsem kazanma durumum olur mu?.aynı dertten muzdaripler olarak kamuoyu oluşturmak gerekir.gereksiz huzuli bize pek bir fayda sağlamayan bir devlet kurumu.

    1. Merhaba. Sizin adınıza üzüldüm; ancak hukuken böyle bir dava sonuç doğurmayacaktır. Kamuoyu oluşturmak daha doğru bir tercihtir.

  41. Benim sikayetim iskurun kendine typ adi altinda meb temizlik iscisi olarak basvuru yaptik kura ile cekilecek denildi ama ise alinacaklar zaten bir hafta once baslamis ise yani torpilliler bize yazik degilmi okadar ugrastik kayitti mulakatti kim yapiorsa bunlari hakim haram olsun

    1. Katılıyorum arkadaşım sana tanıdığın varsa olur bu işler işkur palavra insanlarla dalga geçiyorlar ben 3 sefer gittim typ alımı var diye kendi işkur sitesinde talep formuda oluşturulmuş belediye ilan vermiş resmi istekte bulunmuş işkura danişmana gösteriyorum resmi dilekçeyi halen bize talep gelmedi diyor basıp gidiyorum belediyeye işkurdan talep formu almadinizmi diyorlar yazıklar olsun bunu 3 sefer yaptılar insanları oradan oraya boşuna gezdiriyorlar kısacası işkurda torpille yönlendiriyor belediyede tanıdıklara torpil yapiyor

  42. Bana işkur cıktı ama işe almadılar cünkü güvenlik sertifikam yoktu. Dogrumudur bu sertifika lazımmıdır

    1. Elif hanım, bunu biz bilemeyiz. İlan şartlarına bakmak gerekir. En doğru bilgiyi alabileceğiniz yer yine İşkur olacaktır.

  43. Merhaba birşey söylemek istiyorum da işkurdan zabıta müdürlüğüne yerleştim ve üniversite mezunuyum bunlar bana temizlik işi gundelik işler yaptirabilirler mi böyle bir hakları var mı

    1. Merhaba. Önemli olan, hangi görevle ve iş tanımıyla yerleştirildiğinizdir. Bunları bilmeden yorum yapamayız.

  44. Önce direk işyerine gittim form doldurdum cagircez dediler bekledim ama iskurdan aldilar beni ben direk sigortalı başlamak istiyordum tabi işlerine geliyor 6 ay boyunca iş kur ödüyor paramızı bide 10 lirada olsa fark oluyor devamsızlık yapmayanlar 10 lira eksik oluyor anlamadim ben bunu

  45. Allah var ekmek yediğim yere ihanet bende yoktur. Yıllardır KAÇAK işci (suriye-ırak-afgan-kırgız vs..) çalıştırıyorlar. Ha onlarında maaşları ya verilmiyor yada eksik. Açıkcası muhasebe departmanında olmadığım için pek de bilmiyordum. Lakin ne zaman jandarma geliyor, o anda ne kadar KAÇAK işci varsa saklıyorlardı. Ne zaman sgk vb devletin denetim ile yetkilileri geliyor hemen sigortasız ve KAÇAKLAR kısacası devletin yakalamasını istemediği ne kadar şey varsa saklanıyordu. Tek şuna üzülüyorum. Bu kadar hak yiyen insanlar hiç bir zaman orucunu ve cumasını kaçırmıyor. Allah’ım ben mi yanlış biliyorum yoksa senin KESİNLİKLE affetmem ancak kulum affederse(olabilir) dediğin KUL hakkından bu tür insanlar NEDEN korkmaz! Keza devletin denetimi için gelenler, (malum insanlarımızda malesef zengine yaranma iç güdüsü var-Rüşvet aldı diyemem-bilmiyorum) Denetime gelenler bir çay kahve içip gidiyor. BU NASIL adalettir? Sonrada burada biri çıkıp makalesinde şikayet yollarını yazıyor. Kardeşim zaten işsizlik zor. Şikayet edince değişen bir şey yok ki!? Ben hiç şikayet etmedim ama eden olmuş ki, denetime geliyorlar. Ama burada bir çay-kahve sonra gidiyorlar… Üzülerek söylüyorum ki, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNDE adalet ölmüş. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.
    Not: aklıma geldi. Dindar görünen patron imajı ile AKP’ye muhalif bir yazı olarak algılansın istemem. Dışarıdan Akp’li görünür. Lakin Holdingin bizzat sahibi bana chp’ye at diye ısrarcı konuşması olmuştu bu 24 haziran öncesi (ağzım açık kalmıştı) Kısacası parti tartışmasına dönsün istemem. Bu ülkede ADALET YOK!

  46. ISKURDAN BIR ISYERINE URETIM ISCISI OLARAK ALINDIM SONRA DENEYIMIM OLMADIGI HALDE YEMEKHANEYE ALDILAR ISKUR SURESI BITINCE CIKIS YAPTILAR SIKAYETCI OLURSAM NE HAKKIM OLUR BENIM

      1. Iyı gunlet tam olarak ısımı deyıstırmelerını sıkayet etmek istiyordum cunku yemwkhanede deneyımım olmadıgı ıcın yapamadım uretımdekı ısımı gerı ısteyınce cıkıs yapıldı

        1. Çıkşınız yapıldığına göre arabulucu başvurusu yapabilirsiniz. Ama İşkur kapsamında alınmış ve süre sonunda çıkarılmışsanız, elde edebileceğiniz bir şey olduğunu söylemek çok güç olacaktır.

  47. Bazi firmalara sigortasiz isci calistiryor ve işkur uzerinden personel calistirmasini baska bi yerden gosteriyorlar ama calisan kisi orda calismiyor kondrol gelirse turlu bahanelerle surdaydim diyim geciyor sikayetlerde gizlilik nasil olur sikayet eden kimligi gozukmemesi gerekli

  48. Bir firmada çalışıyorum tatilim yok vardiye dönümlerinde kısa dönüş yapıyoruz izin paraları elden veri liyor izne çıkart miyorlar ne yapmaliyiz

  49. Ben işkurun pek bir işe yaradıgını sanmıyorum güya sigortasız calismak suç sigortasız calısiyorsunuz maaş asgarı ücretın altında 6 ay icerisinde 10 gün rapor alırsanız cikisiniz veriliyo maaş gününde yatmıyo maas yatıcak dendi ailemle alısverise gittik rezil olduk demem şuki bu düzeni çikaranı bu sartları getireni allaha havale ediyorum yazıktır günahtır bee..

    1. Bu bahsettiğiniz durumların varlığını mahkemede ispat edebilirseniz, elbette alabilirsiniz.

  50. Merhaba ben Zonguldak Kozlu dan işkurdan okula temizlik görevlisi olarak başladım iş arkadaşım üzerine yürüyerek hakaret Edip beni rencide etti ve güvenlik görevlisi olan bayan bu duruma şahit oldu ama ben suçlanıyorum müdürde onlardan tarafta ve ben çok mağdur durumdayım o yaptığı hatayı affedemiyorum psikolojim bozuldu hizmetli odasından çıkarken kapıları kıracak gibi kapatıyor ben bu durumdan çok rahatsızım ne yapabilirim işimden olmakta istemiyorum ihtiyacım var bu işe

    1. Merhaba. Dilek hanım, sorunu okul yönetimiyle çözmekten başka bir şansınız yok gibi duruyor. İkinci bir ihtimal de, İşkur’a giderek okulunuzun değiştirilmesini talep edebilirsiniz.

        1. Bunu bilemeyiz, bu sorunu çözebilecek olanların vereceği karara bağlıdır. İkinizin de çalışmaya devam etmesi gibi bir sonuç çıkabileceği gibi, kimse sorunu çözmeye uğraşmayabilir de.

  51. Hiç bir işveren deneyimsiz eleman almak istemiyor halbuki deneyimsiz eleman yeniliklere ve öğrenmeye açıktır azimli ve hırslıdır deneyimliler gibi konforunu rahatını düşünmez özveriyle çalışır hep daha iyisini yapmak için hep çalışır ve çabalar. Şunu demek istiyorum deneyimsiz insanlara iş verin çekinmeyin o iş yapar işide öğrenir çünkü azimlidir. Artık deneyimli değil deneyimsiz eleman alın. Ülkede istihdam yok işveren işçi almıyor alsada bi kaç ay çalıştırıp çıkartıyor devlette bir sürü insan boş boş oturduğu yerden para alıyor işsizler işsizlikten kırılırken asgari ücret alım yeterki çalışım diyen işe ihtiyacı olan bir sürü işsiz var artık bu işsizliğe çözüm bulunmalı ve ülkeye istihdam gelmeli çıkın artık deneyimli torpilli eleman alımı kafasından

    1. Merhaba. Söylediklerinize aynen katılıyorum, doğru bir noktaya parmak basmışsınız.

  52. Merhaba 1.5 ay önce bi firmaya 3 arkadaş işkurda imza atarak işe girdik ve diğer 2 kişi işverenin akrabası olduğu için işe 1 gün bile gelmiyorlardı ben ise pazar günleri de dahil sabah 7 akşam 7 calistiriliyordum ve pazar günleri izin hakkim gelmiyecem dedim beni işten çıkardılar sebebsizce ne gibi haklarım var

  53. Ben eylülün 17 nde … turizm şirketine … okullarının taşınan öğrenci araçlarına hostes olarak başladım. Bana sigorta var dendi yapılacak dendi ve bunca zamandır ne sigorta nede maaşım ödenmedi. Bu arada ayağım kırıldı ve devlet hastanesi bana 45 gün iş görmez raporu verdi, bize gerek yok boşuna almışsın dediler. Nasıl nereye şikayet edebilirim ve sonuç ne olabilir.

  54. Merhaba ben ise 04.07.2015 basladim sonra 26.10.2016 ciktim 16.03.2018 baska yere ise basladim 31.10.2018 ciktim bu surecte toplam 913 gun prim gunum ama iskura issizlik maasi icin basvurdum 8 ay almam gerekirken 6 ay almis olucam normalde 913 gun oldugu icin 8 ay almam gerekmiyo mu acaba neden 6 ay olarak hesaplandi

      1. Iskuru aradığım zaman gorustugum kiside de baktı 10. Ayda cikarildigim icin ilk sigortam baslandigi tarihten basliyomus yanlislik olamaz sistem otomatik hesapliyo dedi ama ben internet uzerinden hesapladigim zaman yine 8 ay cikiyo anlamadim

  55. Merhaba,Ben İstanbul bölge adliye mahkemesi içerisinde kuaför hizmeti veren bir salonda işçi olarak çalışıyorum..05.09.2017 tarihinde faal oldu salon ve hizmet vermeye başladık..İşveren ile ilk anlaşmamız salonun yeni olması yardımcı olmamızı istemesi gibi klasik mağdur bahaneleri ile yılbaşına kadar sabretmemiz halinde sigorta yapılacağını dile getirmişti..Şayet bu elbette tutulan bir söz olmadı ve benim sigortam 02.01.2018 de başlatıldı,yani 5 ay sigortasız çalıştım.son 5-6 aydır ise işverenin gelir/gideri karşılamıyorum kapatabiliriz veya devir edebilirim demesi ile resmen ayakta kaldık..Şuan ben toplam da 1 yıl 3 aydır (Halen devam ediyor iş akdim ) çalışıyorum,herhangi bir kapanma veya şartlarda anlaşamama durumunda işten ayrılmak durumum olursa tazminat ve diğer haklarım konusunda olumlu cevap alamayacağımı tahmin ediyorum..Çünkü bu zamana kadar ödeme almakta dahi sürekli sorun yaşadım ve yaşıyorum da..Şimdi ( 5 aylık yapılmayan sigorta ücreti,yıllık izin ücreti ve kıdem tazminatı) haklarımı almak istiyorum..Leh’ime sonuçlanması açısından en doğru hamlem ne olmalı.!

    1. Merhaba. Şu aşamada bir şey yapamazsınız. Ancak işten ayrılır ve dava açarsanız, mahkemenin sigortasız da olsa çalıştığınıza kanaat getirmesi gerekir. Özellikle lehinize tanıklık yapacak personel işinizi kolaylaştıracaktır.

  56. Iskur artk millete iş bulmasın işverenler bu yüzden insanlari işinden ediyor sif bedava işçi çalıştırmak için işkur dan işçi alındı die kimseyi almıyorlar yeter artık

  57. 30 kasımda çalıştığım otelden beni isten çıkardı.600 gun is primim doldu ve son 120 gün sartida tamam yalnız eylül ayında ki bir gun ucretsiz iznimi işveren 15 kodu yani devamsizlik olarak yalnislikla girmis.bu yüzden işsizlik maasi hakkim suan olumsuz sonuçlandı.isveren bu durumu çözmek ıçın basit bir dilekçe yazdi iskur a vermemi soledi.iskura verdiğim zaman iskurdakilerde bu dilekçenin bir ise yaramayacagini ve is verenin bu durumu sgk dan degistirecegini soledi.ne yapayim suan herkez birşey diyo ama net çözümü nedir.simdiden tesekkurler

  58. Slm öncelikle bu iskurdan temizlik için eleman alımları oluyor alınan elamanlar neden çalışmıyor bazi kurumlarda temizlik için alınan. Elaman memur olarak çalıştığını biliyor musunuz ne denilir iş yapanmayan insanları neden alıyorsunuz torplle geliyorlar sonra yatış varmı ben bu konudan rahatsız oluyorum vicdanım rahatsız oluyor okulları pislik götürüyor çalışmıyorlar kardeşim

  59. Selam ben bır işyerınde calıştım 27gun sonra ben çıkmak ıstedımı soyledım yerıme burunı buldun azda çıkarım soyledım ve buna nazar patron hemen cıksınlar dıyor ve bizden istıfa almadılar ayrıca İŞKUR’da a cıkış verıldı sanırasam alıcaklarımızda almaık bunu az mıktaf yatırıyor muhasebeyı aradımıda bana hep onay olmadan dıyor ve sıgortama baktımda 15gun yatmış napmam gerekıyor

  60. Merhaba,
    Mart 12 de çalıştığım işyerine sgk girişim yapıldı. Fakat 31 aralıkta herhangi bir bilgi verilmeden çıkışım yapılmış ve farklı bir şirkete ( firma sahibinin kardeşinin firması) tekrardan giriş yapmış. Şu an işsizlik ödeneğine başvuru yapmak istiyorum işten ayrılıp başvuru yapamıyorum. Kaldım ortada bu şekilde. İşverenden alabileceğim maaşıma ek herhangi bir ücret talep edebilirmiyim bir de?

  61. Ben işkurla çalıştım. ..’de çalışıyordum . Istifa ettim. Ve 240 tl mi eksik yatırdı İşkur. Napabilirim?

    1. Merhaba. Gerçekten de eksiklik olup olmadığını ve nedenini öğrenmek için İşkur’a gittiniz ve sordunuz mu?

  62. Merhaba. Evet gidip a 101 satış müdürüyle konuştum. Diyor sen öğrencisin. Sana günlük 46 lira veriyoruz. Bize maaş asgari ücret + 220 tl de yemek yol parası dediler. Simdide diyorlar günlük 46 lira veriyoruz. Ayda 4 defa izin kullanıyordum. O zaman 26×46=1.196 Beni bu maaslami calistiriyorlardi. Bakın ben araligin 18 ine kadar çalıştım. 19 unda istifa ettim. 18 günde iki günde izin kullandım 16 gün çalıştım. Bana 16 gün için verilen para 850 tl. Benim 270 tl mi yediler.

  63. merhaba ben adi emrah yaş 32 işitme engeli oldu ankara
    şikayet iş tazminat gerekler yok olma var
    ben diğer bank borç çok var ödermek şu anda var belir var
    ben iş ne yapti yaz yorum ve şikayet olur
    eski 19 ay .. temizlik ve
    32 ay iş …
    örnek ben tc numara .. kontrol doğru gerek var
    tazminat kide çek gerek koşu bank gerek yatir var

    kendi iyi bak
    sever kaydet selam ol

  64. Ben işin aslını çözdüm paramı eksik yatıran İşkur değil a 101 mis. Ben iş kurlu olduğum için günlük 46 lira İşkur bana veriyor. Üstünde a 101 tamamlayarak askeri ücrete denk getirmeli. Iş kur yatırması gereken parayı yatirdi. Benim paramı a101 yatirmiyor. 320 tl mi yitirmiyor. Zeynel abidin özkale nin herkese bi cevabı var. Hadi bakAlım bu dediğimide söyleyecek bisey bul

    1. Bayram bey, bu dediğinize benim ne dememi beliyorsunuz? Orasını tam anlayamadım. Ama ortada hakkınız olan fakat ödenmeyen bir para varsa, yapmanız gereken arabulucu başvurusu yapmaktır. Bunun dışında yapacağız her şey faydasız olacaktır.

  65. Merhaba;
    İzmir Hatay daki … hakkında şikayette bulunmak adına yazıyorum bu acentanın ve oranın müdürü geçinen kişinin devleti ve insanları daha fazla dolandırmasına göz yummak istemiyorum. Kaldı ki kendisi işsizlik maaşı alan bir çalışanını işsizlik maaşının kesilmemesi adına 6 ay sigortasız çalıştırmış 6 ay sonunda ise dalga geçer gibi işkur iş başı eğitim programı kapsamında işe başladı göstermiştir bunun yanında birçok sigortasız evden çalıştırdığı insan vardır yazdıklarımın ilgili yerlere ulaşmasını ve gerekenin yapılmasını rica ediyorum işkur programı gerçekten işsiz olan insanları özellikle gençleri istihdam etmek amacı taşımaktır onurlu işverenler ve kurumların faydalanmayı hakkettiği bir programdır lütfen böyle olaylara göz yummayalım

  66. Eşim, geçen yıl bir özel okulda kantinde çalıştı. Yaklaşık üç ay kadar. SGK gösterilen süre, 28 gün. 1800 TL alacağı kaldı, bordro imzalamadi! Arabulucuya gittik, işveren borcunu kabul etti. Arabulucu yazısını imzaladı. Fakat ödemedi. Mahkeme, dava açmak için, bizden 300/350 TL arası para talep etti! Devlet neden arabulucu koyuyor ki araya? Arabulucuya 140 TL verdik! Mahkeme açmadan, paramızı almanın bir yolu varmı? Mesela imzalanmayan bordro üzerinden gibi? Teşekkürler şimdiden..

    1. Levent bey, arabulucu tutanakları doğrudan icraya da koyulabilir. Bu konuda bir avukattan bilgi almanızı öneririm. Ama dava da açsanız, icra takibine de koysanız, eğer adli yardımdan faydalanmıyorsanız, harç ya da masraf vs. ödemeden hakkınızı arayamazsınız.

      1. Efendim, eşim ve ben çalışmıyoruz. Adli yardım Nedir bilmiyorum! Faydalanma imkanımız olur mu? Yani harç falan yatirmadan işlem yapma imkanımız var mı?

        1. Levent bey, adli yardım, maddi durumu olmayanlardan devletin masraf vs. almamasıdır. Bu konuda bilgi almak için en yakın adliyeye gidebilirsiniz. Size şartlarını söyleyeceklerdir.

  67. Merhaba ben (09.10.2014’de) işe başladım çalışma saatlerimiz belli değil sabah 8 akşam ise 7,8,9,hatta 10’da işten çıktığımız oluyordu. Mesai, yemek, yol, agi parası vermiyor ve maaş asgari ücret altında veriyor. Yıllık izin 7 gün kullandırıyor. Bende belediyeye iş için başvurdum ve kabul edildim. Bu işten ayrıldım (31.12.2018) işten ayrılma tarihim. Demem o ki ben bu iş yerinden tazminat alabilirmiyim kendim çıktığım için.

    1. Tolga bey, keşke ayrılırken ihtarname çekerek haklı fesih yapsaydınız. Büyük ihtimalle alabilirdiniz. Şu aşamada da şansınızı deneyebilirsiniz; ama artık kesin bir şey söylemek çok güç olacaktır.

  68. Merhaba işbasi eğitim programina kayitliyim isveren işkurun yatırdığı parayi benden geri isteyip kendi belirlediği maas tutarını (1200 tl) vermek istiyor ne yapmalıyım??

    1. Merhaba. Böyle bir şeyi ilk defa duydum. İşkur’un size ödediği maaş ne kadar?

    1. Bu durum elbette yasal olmaz ve İşkur’a bildirebilirsiniz. Normal şartlar altında size, bunu kabul etmemenizi söylemem gerekir. Ama sizin şartlarınızı bilemiyorum ve böyle işverenlerin varlığı açıkçası midemi bulandırıyor.

  69. Merhaba iişe girdim ama patron maaşınmı işkurdan alıcaığımı söyledi maaşını zamanında alamıyorum ve neden işkurdan alıyorum onuda bilmiyorum bir usülsüzlğk vaemı varsasa ne yapmam gerek 3 ay sonra düzeleceğini söyledi patron düzelirmi

    1. Merhaba. İşveren sizi bir İşkur işbaşı eğitim programı kapsamında istihdam ediyor olabilir. Bu bilgiyi İşkur’a giderek de sorabilirsiniz.

  70. Merhaba bir iş yerinde 4yıl 9 ay çalıştım 31aralık 2018 de işveren değişti ve eski iş veren işten çıkarttı beni tazminat hakkı kazanmış oluyorum değilmi bide tazminatımı kaç gün içinde yatırması gerekiyor 1buçuk ay oldu ve hala bugün yarın diye sallıyor şikayet etsem ne kadar sürede sonuç alırım

  71. Mrb ben kendim için sizi rahatsız etmiyorum gördüklerim ve duyduklarım karşısında duyarsız kalmadım iskur sebebiyle işe başlayan bir kişi sonrasında iskur süresi bitip ise yeniden devam eden kişi olması gereken asgari ücret maaş kartına yatıyor ama patron 2020 yatırıp calisanina 1600 verip geri kalan 420 tl geri alıyor.şimdi diyeceksiniz neden kabul ediyor yapabilecegı birsey yok ise ihtiyacı var çalışması gerekiyor kabul ediyorsan et etmiyorsan çık deniliyor..sizden ricam lütfen denetimlerinizi artırmanız patronlar olmadan çalışanlarla konuşmanız.tskr ederim..

  72. Selamlar ben sincan merkezinde oturmakda oldugum ve işten çiktim ve işsizlik maaşı alamadigim ve vermedigi için buldan işkur müdürlüğüne buldan yazmakdadagim benim engeli oldugumu ve masa başinda olan kişi kendimi belirterek işsizlik parami istedimi soylerek kendileri işsizlik maşimi vermiyorlar engeli olan vatandaşin kendigini belirterek ve işe ihtiyacım oldugunu şöylerek işsizlik maşimi alamdigim ve 6 aydir işsizlik parasini alamadigi belirriyorum gereken yapilmasini rica ederim işkur müdürlüğüne rica ediyorum

  73. Ben geçen hafta yani 19 Şubat günü Samsun’da bir özel hastane tarafından aranıp iş için görüşmeye çağırıldım görüşmeden bir gün sonra olumlu olduğunu gerekli evrakları hazırlayıp dönüş yapmam gerektiği söylendi . Aynı gün içinde evrakları hazırladım ve ilgili birime götürdüm maaşımın 3 ay süreyle İŞKUR tarafından karşılanacağı bildirildi işkura gidip orada evraklarımı imzalatıp terler gittim ve ay başında işe başlayacağım bildirildi. Aradan4 gün geçtikten sonra bana dönüş yapılmadı kendim kurumu aradım ve bana hastanenin belgelerimi onaylamadığı birsonraki alımda bana ulaşılacağı bildirildi madem böyle bir durum vardı mülakattan sonra dönüş yapılıp neden bürün evrakları bana toplattırdılar birsürü evrak imzalayıp işlem yapıldı.

  74. Merhaba ben Çanakkale gelibolu da oturuyorum bugün işten cikartildim.iskur un bize sözleşmede yazıldığı bizim çalısma saatlerimiz sabah 8:00 giriş akşam 16:30 çıkış ama işveren bizi akşam 18:30 da çıkartıyordu artı haftada 3 gün fazla mesai yapıp 20:30 da paydos yapıyordu ben bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim bizi normal saatimizde 16:30 da paydosumuzu ver dedim işveren kabul etmedi ve zorla yanında 1 tane daha adamla bana istifa dilekçesi yazdırdı yazmazsam odadan cikamicami söyledi korkudan yazdım.ve bana hakaret edip benim maaşımı vermiceni fazla mesai paralarinida vermiceni soyledi ben şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum

  75. Ben kaç yıldır cimere. Bimere işkura yazdım yazdım bir sonuç alamadım işkurura her başvurduğumda eli boş geri döndüm bu nasıl iş bu nasıl adalet ya biz bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz neden kimse sesimizi duymuyor halimizi görmüyor biraz vizdan varsa yazdıklarımı biraz dikkate alırsınız

    1. Yav arkadaşım ben sene 2015 iş kura başvuruda bulundum şimdi sene 2019 tam 4 yıldır boştayım 20 yıldır kiracıyım iki çocuk okutuyorum biraz birikmiş param vardı o paralarımda uçtu gitti ben şimdi çalışmayıpta gidip onun bunun rıskınımı çalayım böyle adelet yerin dibine batsın ALLAH bunların bin türlü belanı versin

  76. Merhaba ben erzincan dan yorum yapıyorum bizim.ilçede calışan işkur işçilerinin çogu kadrolu devlet memurlarının eşleri.camilere verildiler haftada birgün caminin önunü süpürüyor.bizlerde 7 24 çalışıyoruz onlar yatarak maaş aliyor biz afedersiniz eşsek gibi calışıyoruz buna neden kimse engel olmuyor anlamadık

  77. Merhabalar ben hasta bakımda çalıştım 5,5 yıl sigortalı şuanda çalışmıyorum işsizlik maaşı alıyorum sigortalı iş arıyorum bulamıyorum işkur bana iş ilanları göndermiyor şirketler sigortalı iş vermiyor ne olursunuz lütfen yardımcı olun huzur evinde olsun hastanede olsun evde hasta bakımı olsun fark etmez ridja ediyorum lütfen yardımcı olun saygılar.

  78. Selamlar ben İzmir Torbalı’da oturuyorum. İşkur bu bölgede neredeyse yok sayılacak kadar az işbaşı eğitim meslek edindirme kursları açmaktadır. Bu sayının artırılması ve yaş sınırlamasın olmaması çok güzel olurdu. Kalabalık bir nufusa sahip olan Torbalı ilçesinde kursların sayısının artırılmasını istiyorum. Ev hanımları da istihdama kazandırılsın.

  79. Merhaba ben 06.07.2017 iş bası yaptım 11.03.2019 tarihinde çıkışım verildi iş yeriyle taksitli. Anlaşmamız. Vardı 4 taksitle ödenecekti. Ama ödenmedi ve her aradığım da 3.4 gün geriye atıyorlardı Ne yapmam gerekir ??

    1. Merhaba. Taksitten kastınız kıdem tazminatı mı? Öyleyse, arabulucu başvurusu yaparak yasal hak arama sürecini başlatabilirsiniz.

  80. Merhaba ben.bursadan yorum yapıyorum her işiyapıyoruz ama gene yaranamıyorum patron işcilerin içersinde hakaret edip bağırıyor bunun cözümü nedir

  81. 2015 işkura başvuruda bulundum ve şimdi yıl 2019 4 yıldır boştayım ve biraz birikmiş param vardı işsizlik yüzünden paralarımda uçtu gitti 20 yıldır kiracıyım 2 çocuk okutuyorum işim yok tam 4 yıldır boştayım ben şimdi çalışmayıpta gidip onun bunun rıskınımı çalayım bu ne rezil bir adelet arkadaşım eeee iş yok adam gitsin çalışsın ondan sonra adam mecbur kalıp gidip soygun yapıyor çalıyor çırpıyor sonrada adam yakalanınca vay efendim sen niye çaldın çırptın ya inanınki şu türkiyenin adeletine sadece gülüyorum başka laf bulamıyorum

  82. Yazık, memleket ne halede… Devlet eliyle işçi şikayeti patlatılıyor resmen. Bu sistemde bir (Ya da bir sürü) yanlışlık var……

  83. Merhaba bilgisi olan varsa lutfen acil bir cevap tica ediyoruz kiz katdesim yanlis anlasilmadan dolayi is yerini kayitsiz isci calistiriyor diye alo 170 telefon aracilihiyla sikayette bulunda bu sikayatini nSil geri alabilir

  84. Sigortasız ve çalışma izni olmayan yabancı işçi çalıştıran işverenler iskura şikayet edilebilir mi? Sgk ya şikayet ettim fakat 3 aydır denetim yapılmadı. 155 polise yada iskur bu ihbarı dikkate alırmı

    1. Merhaba. Zaten doğru yere şikayette bulunmuşsunuz, ama isterseniz şikayetinizi bir de Cimer’e iletebilirsiniz.

  85. Merhaba mayıs ayında işkur üzerinden şehir hastanesinde işe başladım kursiyer olduğumuz söylendi. Söylenenlere göre ne kadar çalışıyor olursak olalım maaş dışında kurs ücretide almamız gerekiyormuş doğru mu? Doğruysa bunu nasıl alabiliriz

Bir yorum yaz

E-posta hesabınız, telefon ve şehir bilgileriniz yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir.