İstinaf dilekçesi örneği
İş mahkemesince verilen kararlardan, 2017 itibariyle tutarı 3.000 TL’yi aşmayan kararlar kesindir. Bu kararlar aleyhine başka bir mahkemeye başvurulması mümkün değildir.
Ancak bu rakamın üstündeki mahkeme kararlarına itiraz edilebilmektedir. Bu itiraz ise, bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemelerine yapılmaktadır.
İstinaf dilekçesi verme süresi
İstinaf dilekçesinin hangi sürede verilmesi gerektiğini daha önce açıklamıştık. Kısaca tekrar etmek gerekirse; mahkeme kararının ilgiliye tebliğ tarihinden itibaren en geç 2 hafta içinde istinaf dilekçesinin verilmesi gerekmektedir.
İstinaf dilekçesi, kararı veren iş mahkemesine verilebilir. Ancak bu zorunlu değildir. İster davanızın görüldüğü yerde, isterseniz de her hangi bir yer adliye mahkemesine bu dilekçenizi verebilirsiniz.
Amirine saygısızlık yapan işçinin çıkarılması
Bu yazıya da göz atmak ister misiniz?İstinaf dilekçenizi verdiğiniz mahkeme, bu dilekçeyi ilgili iş mahkemesine gönderecektir. Onlar da dilekçeyi Bölge İdare Mahkemesine tevdi edecektir. Aceleniz varsa, doğrudan kendi iş mahkemenize vermenizi öneririm.
İstinaf dilekçesi verirken, başvuru için gerekli harçları yatırmanız gerektiğini de unutmayın. Harçlar yatırılmadan dilekçe işleme koyulmamaktadır.
Dilekçeyi mahkemeye verdikten sonra, size bir alındı belgesi verilecektir. Ücretsiz verilen bu alındı belgesini saklamanızı tavsiye ederim.
Dilekçede yer alan ve boş bırakılan tüm alanları doldurmayı unutmayın. Aşağıdaki dilekçeyi hem görüntüleyebilir hem de indirebilirsiniz.